Consultări moldo-ucrainene: relațiile comercial-economice dintre R. Moldova și Ucraina

  • 19 Mai 2016 18:31
Consultări moldo-ucrainene: relațiile comercial-economice dintre R. Moldova și Ucraina

Ucraina își exprimă îngrijorarea în legătură cu decizia Guvernului de la Chișinău de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxe vamale la importul produselor lactate, a produselor din carne și cimentului din această țară.

Problema a fost discutată la Ministerul Economiei, unde s-au desfășurat consultări moldo-ucrainene. În cadrul acestora au fost analizate relațiile comercial-economice dintre două state după decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce aceste taxe, informează Ministerul printr-un comunicat de presă.

Grupurile de experți au convenit să prezinte reciproc informații adiționale privind evoluția importurilor între cele două state și impactul hotărârii asupra producătorilor și economiilor din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, va întreprinde o vizita de lucru în perioada 6-7 iunie la Kiev, unde va discuta relațiile comercial-economice cu prim-vicepremierul Stepan Kubiv, ministru al Dezvoltării economice și comerțului din Ucraina.

Guvernul de la Chișinău a decis aplicarea taxelor vamale ca urmare a solicitărilor procesatorilor de lactate și carne de a întreprinde măsuri de protecție a ramurii în legătură cu creșterea pe piață a volumului și sortimentului de produse de origine ucraineană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău