Construcția hidrocentralelor pe râul Nistru ar putea duce la o catastrofă

  • 17 Martie 2017 17:25
Construcția hidrocentralelor pe râul Nistru ar putea duce la o catastrofă Facebook.com/Valeriu Munteanu

Construcția hidrocentralelor pe râul Nistru, în nordul Republicii Moldova, va afecta grav ecosistemul râului și ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune, au avertizat mai mulți deputați și ministrul Mediului Valeriu Munteanu care a prezentat o informație în Parlament la acest subiect.

Deputații au propus să elaboreze o poziție comună a Legislativului care să fie prezentată săptămâna viitoare la Kiev. 

Cel mai mare pericol îl prezintă o hidrocentrală aflată în construcție în regiunea localității Naslavcea, din nordul Republicii Moldova, a explicat ministrul Valeriu Munteanu. De asemenea, din cauza unui lac artificial de acumulare format de ucraineni, apa din râu scade. Hidrocentralele construite de ucraineni ar putea duce la o catastrofă în Republica Moldova, a avertizat liderul comunist Vladimir Voronin.

Socialiștii acuză guvernarea că nu a întreprins toate măsurile pentru a preîntâmpina această situație, menționând că negocierile recente în timpul vizitei premierului Pavel Filip la Kiev nu au dat nici un rezultat. 

Valeriu Munteanu a recunoscut că nu s-a ajuns la un numitor comun cu Kievul, dar a menționat că negocierile vor continua și vor fi implicate inclusiv organizații internaționale.

Mai mulți deputați au propus ca Parlamentul să ia o poziție clară pe marginea acestui subiect, care ar putea fi transmisă autorităților de la Kiev în timpul vizitei de săptămâna viitoare a membrilor Comisiei parlamentare pentru politică externă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău