Construcția gazoductului Iași-Ungheni va începe în luna mai

  • 29 Ianuarie 2013 09:48
Construcția gazoductului Iași-Ungheni va începe în luna mai

Construcția gazoductului Iași-Ungheni va începe în luna mai, a anunțat, luni, 28 ianuarie, consilierul de stat în Cabinetul prim-ministrului României, Mihnea Constantinescu, la o întrevedere cu premierul Vlad Filat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, oficialul român a anunțat că resursele financiare necesare pentru realizarea acestui obiectiv au fost identificate integral.

Totodată, el a menționat că autoritățile române vor transmite în curând Chișinăului o scrisoare de confirmare a finanțării proiectului respectiv pe teritoriul Republicii Moldova. Mihnea Constantinescu a apreciat că intenția Republicii Moldova de a-și diversifica rețelele de conectare energetică este una dintre cele mai curajoase decizii pe plan regional, adaugă comunicatul de presă.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a declarat că partea moldoveană și-a propus să încheie construcția gazoductului Iași-Ungheni  până la sfârșitul acestui an. Vlad Filat a anunțat că, în curând, va avea  o întrevedere cu omologul sau român, Victor Ponta, în cadrul căreia vor fi punctate toate aspectele ce țin de colaborarea energetică dintre Republica Moldova și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău