Constituția Afganistanului reprezintă un obstacol în calea păcii, afirmă delegația talibană la negocierile de pace de la Moscova

  • 05 Februarie 2019 17:39
Constituția Afganistanului reprezintă un obstacol în calea păcii, afirmă delegația talibană la negocierile de pace de la Moscova

Conducătorul delegației talibane la negocierile de pace de la Moscova dintre autoritățile afgane și talibani a declarat în cadrul reuniunii că actuala Constituție a Afganistanului reprezintă un obstacol major în calea păcii.

Abbas Stanikzai a declarat că textul fundamental al Afganistanului "este nelegitim și este impus de străini".

Talibanii s-au întâlnit cu personalități ale opoziției afgane, printre care se numără și fostul președinte, Hamid Karzai. La negocierile de pace de la Moscova nu participă reprezentanți ai guvernului afgan, informează corespondenții BBC.

Totodată, prima rundă a negocierilor de pace dintre autoritățile afgane și talibani a decurs foarte bine, a declarat un delegat afgan participant la negocierile de pace de la Moscova dintre autoritățile afgane și talibani.

Atta Muhammad Nur, fost guvernator provincial, a declarat că dacă negocierile vor continua la fel ca în prima rundă, oficialii guvernului de la Kabul se vor putea alătura procesului de pace.

"Suntem optimiști cu privire la negocieri, care reprezintă un moment istoric", a declarat Atta Muhammad Nur. Guvernul Afganistanului, care nu participă la negocieri, a criticat reuniunea de la Moscova, pe care o consideră contraproductivă.

sursa: rador

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău