Constantin Codreanu, persona non grata în Ucraina

  • 01 Aprilie 2017 11:46
Constantin Codreanu, persona non grata în Ucraina

Deputatul de la București Constantin Codreanu este blocat în vama Mămăliga de ucraineni, care l-au anunțat că are interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

„Chiar dacă e 1 aprilie, nu e glumă. Vameșii ucraineni de la punctul de trecere a frontierei Mămăliga m-au anunțat că am interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei”, a anunțat Codreanu, citat de infoprut.ro.

Parlamentarul a precizat că urma să participe la un eveniment de comemorare al celor peste 3000 de români masacrați de NKVD pe 1 aprilie 1941, la Fântâna Albă.

Nu este primul caz de acest tip. Ucraina a declarat persona non grata mai mulți cetățeni ai României pe parcursul ultimilor ani – jurnaliști, bloggeri, oameni politici, formatori de opinie. Și lui Mircea Druc, fost premier al Republicii Moldova, care deține și cetățenia română, i s-a interzis să intre în Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe de la București susține că subiectul interdicțiilor de intrare în Ucraina pentru un număr de cetățeni români a fost ridicat de partea română cu mai multe ocazii, inclusiv în discuțiile la nivelul miniștrilor afacerilor externe, atât în cadrul vizitei la București a ministrului ucrainean de externe, în februarie 2015, cât și cu prilejul discuțiilor ulterioare, inclusiv telefonice, respectiv prin demersuri ale ambasadei României la Kiev în relația cu autoritățile ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău