Constantin Borosan: A început livrarea energiei electrice de pe bursa de energie din România

  • 30 Octombrie 2022 15:39
Constantin Borosan: A început livrarea energiei electrice de pe bursa de energie din România

Astăzi a început livrarea energiei electrice achiziționate de către Energocom de la operatorul pieței de energie electrică din România, a precizat pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Cantitățile de energie electrică variază între 20 MW și 125 MW. Potrivit oficialului, în orele de vârf prețul este cu circa 5,5 ori mai mare, de aceea este important în continuare să reducem consumul de curent, în special în orele de vârf, scrie trm.md.
Energia electrică a fost achiziționată pe segmentul de piață a Zilei Următoare.  Achiziția de efectuează cu o zi înainte de livrarea fizică a energiei. Actualmente pe această piață sunt înregistrați 340 participanți, dintre care peste 100 sunt producători de energie. Constantin Borosan afirmă că fiecare din ei sunt potențiale surse de energie pentru Republica Moldova pe parcursul zilei de astăzi.

„Piața PZU din România deține o cotă de circa 50% din volumul de energie electrică tranzacționat în România, fiind cea mai lichidă piață în acest sens”, precizează oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău