Constanța va găzdui nave militare străine

  • 27 Iulie 2018 09:42
Constanța va găzdui nave militare străine

Forțele Navale Române vor fi gazda navelor militare ale Grupării navale Standing NATO Mine Counter-measures Group, care vor acosta, în perioada 28-31 iulie, în Portul Militar Constanța.

După escalele în porturile Burgas și Odessa, Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu”, vânatorul de mine turcesc „TCG Anamur” și nava germană de comandament și aprovizionare „FGS Rhein” se află la a treia staționare la cheu din această jumatate a lunii, perioadă în care au participat la exercitiul multinațional BREEZE 18.

Activitatile echipajelor celor trei nave militare prevăd, în prima zi a escalei în România, și o vizită oficială la Comandamentul Flotei din Constanța, unde vor fi analizate aspecte ale colaborării din timpul acestei misiuni din bazinul Mării Negre.

Militarii germani, români și turci vor deschide duminică, 29 iulie, porțile navelor, pentru a primi vizita populației civile, în Portul Constanța, la Dana Pasageri, în intervalele orare 10-12 și 14-18.

După escala din Portul Militar Constanța, navele Gruparii navale NATO vor naviga, în largul Mării Negre, pentru a continua misiunile de supraveghere a traficului maritim, care se vor încheia cu câteva zile înainte de începerea pregatirilor pentru sarbatorirea Zilei Marinei Române.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău