Consolidarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal, susținută de Misiunea EUBAM

  • 08 Februarie 18:58
Consolidarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal, susținută de Misiunea EUBAM

Necesitățile de asistență și aspecte privind cooperarea bilaterală au fost discutate în cadrul unei întrevederi de lucru a conducerii Serviciului Vamal cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor.

 
La întrevedere au participat Înaltul Consilier al UE în domeniul politicii vamale și fiscale, Rosario de Blasio, managerii subdiviziunilor Serviciului Vamal și EUBAM, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal Al Republicii Moldova. 
 
Conducerea Serviciului Vamal a salutat decizia extinderii mandatului Misiunii EUBAM până în anul 2025 și a mulțumit pentru suportul acordat de EUBAM sub formă de asistența tehnică și operațională pentru consolidarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal.
 
Dialogul a vizat necesitățile de asistență și aspectele privind cooperarea bilaterală, precum și realizarea unui schimb de opinii cu privire la situația actuală de la frontiera moldo-ucraineană, măsuri de securizare a frontierelor și de fluidizare a traficului marfar transfrontalier.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău