Consolidarea apărării pe flancul estic al NATO: Soldați și echipamente militare americane încep să sosească în Polonia

  • 07 Februarie 2022 15:40
Consolidarea apărării pe flancul estic al NATO: Soldați și echipamente militare americane încep să sosească în Polonia

Două avioane militare americane au putut fi văzute aterizând luni dimineață pe un aeroport din Polonia, iar mai multe alte zboruri sunt așteptate în cursul zilei pentru a aduce majoritatea trupelor suplimentare a căror trimitere în Europa a fost ordonată de către președintele american Joe Biden săptămâna trecută, pe fondul crizei legată de Ucraina, precizează Reuters, citată de defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, președintele american Joe Biden a dispus ca aproape 3.000 de militari să fie repoziționați în Europa de Est pentru a proteja flancul estic al NATO de posibilitatea unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei.

Rusia, care a desfasurat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera ucraineană, neagă acuzațiile Occidentului că ar intenționa să invadeze țara vecină.

Aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocați în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfășurați în România.

Comandantul Diviziei 82-a aeropurtate, general-maiorul Christopher Donahue, a sosit sâmbătă în Polonia, iar o sursă militară a declarat că majoritatea trupelor sunt așteptate să sosească în cursul zilei de luni.

După aterizarea luni dimineață a celor două avioane de transport militare pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în sud-estul Poloniei, un angajat al aeroportului a declarat pentru Reuters că alte trei sunt așteptate. Un purtător de cuvânt al armatei poloneze a spus că luni sunt așteptate mai multe avioane, dar nu a precizat câte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău