Consolidare și cooperare bilaterală în administrarea alegerilor din R.Moldova și România

  • 28 August 13:36
Consolidare și cooperare bilaterală în administrarea alegerilor din R.Moldova și România

Membri și funcționari din cadrul Comisiei Electorale Centrale au avut o ședință de lucru cu Cristian Andreescu, Secretar general al Autorității Electorale Permanente a României, aflat, în aceste zile, într-o vizită de documentare la Chișinău.

Conducerea CEC a evidențiat că această vizită întărește relațiile de colaborare stabilite și dezvoltate de-a lungul anilor, având drept fundamente legăturile dintre țările noastre și, în mod special, instituțiile electorale pe care le reprezentăm.

Agenda de discuții a cuprins teme actuale și de interes comun pentru părți, întrucât, în această toamnă, urmează a fi organizate alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar în Romania - alegeri locale generale și parlamentare.

Transparența procesului electoral și a controlului finanțării campaniilor electorale, asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii aflați în străinătate prin implementarea unor metodelor alternative de vot, au fost principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor.

Atenție sporită a fost oferită și organizării alegerilor pe timp de pandemie. Oficialii au reiterat că sănătatea și securitatea alegătorilor, funcționarilor electorali și a altor subiecți, este prioritară pentru instituțiile care administrează procesele electorale.

Părțile au exprimat angajamentul și interesul comun pentru continuarea dezvoltării și consolidării cooperării bilaterale între Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Autoritatea Electorală Permanentă din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:2,6 m/s
Tue
11
Wed
12
Thu
14
Fri
15
Sat
15

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău