Consolidare și cooperare bilaterală în administrarea alegerilor din R.Moldova și România

  • 28 August 2020 13:36
Consolidare și cooperare bilaterală în administrarea alegerilor din R.Moldova și România

Membri și funcționari din cadrul Comisiei Electorale Centrale au avut o ședință de lucru cu Cristian Andreescu, Secretar general al Autorității Electorale Permanente a României, aflat, în aceste zile, într-o vizită de documentare la Chișinău.

Conducerea CEC a evidențiat că această vizită întărește relațiile de colaborare stabilite și dezvoltate de-a lungul anilor, având drept fundamente legăturile dintre țările noastre și, în mod special, instituțiile electorale pe care le reprezentăm.

Agenda de discuții a cuprins teme actuale și de interes comun pentru părți, întrucât, în această toamnă, urmează a fi organizate alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar în Romania - alegeri locale generale și parlamentare.

Transparența procesului electoral și a controlului finanțării campaniilor electorale, asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii aflați în străinătate prin implementarea unor metodelor alternative de vot, au fost principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor.

Atenție sporită a fost oferită și organizării alegerilor pe timp de pandemie. Oficialii au reiterat că sănătatea și securitatea alegătorilor, funcționarilor electorali și a altor subiecți, este prioritară pentru instituțiile care administrează procesele electorale.

Părțile au exprimat angajamentul și interesul comun pentru continuarea dezvoltării și consolidării cooperării bilaterale între Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Autoritatea Electorală Permanentă din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău