Consiliul UE solicită formarea rapidă a puterii în Bosnia și Herțegovina

  • 14 Octombrie 2019 19:25
Consiliul UE solicită formarea rapidă a puterii în Bosnia și Herțegovina

Miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți la Luxemburg, au făcut apel la liderii din Bosnia și Herțegovina să formeze cât mai curând instituțiile puterii la nivel de BiH și în Federația BiH, scrie Rador.

"Subliniem angajamentul nostru pentru perspectiva europeană a BiH, stat suveran. Având în vedere că după alegerile generale de anul trecut încă nu s-a format puterea la nivel central și nici în la nivelul Federației BiH, Consiliul UE face din nou apel ca BiH fără amânare să formeze Consiliul de Miniștri al BiH și să înceapă să lucreze în interesul cetățenilor" – se menționează în concluziile Consiliului UE.

După alegerile generale de la 7 octombrie 2018 în BiH nu s-a format Consiliul de Miniștri.


Consiliul UE a confirmat pregătirea UE de a continua să implementeze mandatul executiv EUFOR pentru a sprijini autoritățile bosniace în eforturile de a asigura un climat de securitate în baza unui mandat reînnoit al ONU.

Consiliul UE a făcut apel ca BiH, împreună cu comunitatea internațională, să intensifice eforturile pentru deminare și eliminarea surplusului de arme, muniție și al materialelor explozive.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău