Consiliul UE sancționează șase persoane și cinci entități din Iran implicate în producerea și livrarea de drone către Rusia

  • 11 Decembrie 2023 16:22
Consiliul UE sancționează șase persoane și cinci entități din Iran implicate în producerea și livrarea de drone către Rusia

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au decis luni impunerea de măsuri restrictive contra a șase persoane și cinci entități din Iran implicate în producerea și dezvoltarea de vehicule aeriene fără pilot (UAV) utilizate in războiul de agresiune ilegal dus de Rusia contra Ucrainei, indică un comunicat de presă al Consiliului UE, citat de Agerpres.

Sancțiunile se adaugă celor patru runde de sancțiuni referitoare la dronele iraniene folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Noua listă include, printre altele, companiile Shakad Sanat Asmari, Baharestan Kish, Saad Sazeh Faraz Sharif, Sarmad Electronic Sepahan și Kimia Part Sivan Company.

Persoanele vizate de sancțiuni vor avea interdicție de călătorie către Uniunea Europeană, iar activele lor vor fi înghețate.

În concluziile sale din 12 decembrie 2022, Consiliul a condamnat ferm și a considerat inacceptabil orice tip de sprijin militar furnizat de Iran, inclusiv cu UAV, pentru războiul ilegal, neprovocat și nejustificat lansat de Rusia contra Ucrainei.

Armele livrate de Iran sunt utilizate aleatoriu de Rusia împotriva populației civile și infrastructurii Ucrainei.

Acest program UAV este gestionat de Ministerul Apărării și Logisticii Forțelor Armate din Iran și de Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice, ambele aflate sub regimul de sancțiuni al UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău