Consiliul UE a adoptat un sprijin în valoare de 40 de milioane de euro pentru Forțele Armate ale Republicii Moldova

  • 01 Iulie 2022 07:50
Consiliul UE a adoptat un sprijin în valoare de 40 de milioane de euro pentru Forțele Armate ale Republicii Moldova

Consiliul Uniunii Europene a adoptat joi, 30 iunie, un sprijin în valoare de 40 de milioane de euro pentru Forțele Armate ale Republicii Moldova în cadrul Instrumentului European pentru Pace (IEP).

Măsura va consolida capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate ale Moldovei prin furnizarea de echipamente neletale, provizii și servicii relevante, inclusiv instruire, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Această asistență o va completa pe cea în valoare de 7 milioane de euro, adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile serviciului medical militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

„Ultimele măsuri de asistență sunt dovada angajamentului nostru față de consolidarea capacităților Forțelor Armate ale Moldovei de a spori securitatea națională, stabilitatea și reziliența în sectorul apărării”, mai notează Consiliul.

Instrumentul European pentru Pace a fost înființat în martie 2021 pentru a finanța toate acțiunile Politicii Externe și de Securitate Comună (PESC) în domeniile militar și de apărare, cu scopul de a preveni conflictele, de a menține pacea și de a consolida securitatea și stabilitatea internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău