Consiliul Superior al Procurorilor a decis: Octavian Iachimovschi este candidatul la funcția de procuror general al Republicii Moldova

  • 22 Februarie 19:42
Consiliul Superior al Procurorilor a decis: Octavian Iachimovschi este candidatul la funcția de procuror general al Republicii Moldova

Octavian Iachimovschi a fost selectat de către Consiliul Superior al Procurorilor drept candidat la funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj la proba de interviu, desfășurată astăzi, 22 februarie. Astfel, candidatul urmează a fi supus unei proceduri de evaluare externă a integrității etice și financiare.

Amintim că astăzi Consiliul Superior al Procurorilor a desfășurat proba interviu pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general al Rep. Moldova. Toți cei patru aspiranți la fotoliul de șef al Procuraturii Generale și-au prezentat viziunea și obiectivele ce vizează activitatea instituției respective și au răspuns și la întrebările membrilor CSP.

Octavian Iachimovschi a condus grupul de urmărire penală în dosarul privind „furtul miliardului”, dar fără recuperarea niciunui leu până în prezent. În cadrul probei interviului, acesta a fost întrebat care a fost aportul său în această cauză penală.

„Acest aport ține de faptul că am creat o echipă nouă de procurori și ofițeri de urmărire penală care au făcut ca lucrurile în această investigație să se miște. Practic toate figurile-cheie în acest dosar se află pe banca de acuzații. Au fost puse multe sechestre, inclusiv peste hotare, lucru care nu era”, a subliniat Octavian Iachimovschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău