Consiliul raional Sângerei și-a menținut hotărârile cu privire la alegerea conducerii

  • 31 Ianuarie 2020 16:15
Consiliul raional Sângerei și-a menținut hotărârile cu privire la alegerea conducerii

Consiliul raional Sângerei și-a menținut în vigoare deciziile aprobate în cadrul ședinței extraordinare din 27 noiembrie 2019, printre care și cea cu privire la alegerea președintelui și a vicepreședinților raionului. Notificarea Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, în care sunt specificate încălcări ale legislației la convocarea acelei ședințe, dar și cu privire la adoptarea deciziilor din acea dată, a fost examinată astăzi, 31 ianuarie.

În notificarea Oficiului se menționa că, la convocarea ședinței din 27 noiembrie, au fost încălcate prevederile legale ce stabilesc că proiectele actelor normative ale autorităților administrației publice locale se fac publice pentru a fi consultate cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de ziua aprobării.

Solicitat de IPN, șeful Oficiul teritorial Bălți al Cancelariei, Vitalie Nogali, a declarat că administrația publică locală poate respinge notificarea și poate menține deciziile emise sau să fie de acord cu notificarea, cu ulterioară reexaminare a situației. „Ca urmare a votării în Consiliu, urmează a fi perfectat un proces verbal. Deciziile vor fi publicate în termen de zece zile în Registrul de stat al actelor locale. Din acest moment, Oficiul urmează să le verifice legalitatea în termen de 30 de zile, cu posibilitatea de a se adresa în instanța de contencios administrativ”, a explicat Vitalie Nogali.

În data de 27 noiembrie, în funcția de președinte al raionului Sângerei a fost ales Grigore Corcodel, iar în calitate de vicepreședinți au fost aleși Ion Bîrsanu, Tudor Tutunaru și Iulian Erimei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău