Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității obligă MAI să înlăture crucifixul, iar pe Andrei Năstase să-și ceară scuze publice. Reacția fostului ministru

  • 13 Ianuarie 2020 14:05
Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității obligă MAI să înlăture crucifixul, iar pe Andrei Năstase să-și ceară scuze publice. Reacția fostului ministru

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a constatat că fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, ar fi instigat la ură și discriminare atunci când a instalat în holul instituției un crucifix.

Într-o decizie luată la 16 decembrie și publicată astăzi, liderul PPDA este obligat să-și ceară scuze publice pentru instalarea crucifixului și pentru discursul pe care l-a ținut la eveniment, în care ar fi instigat la ură și discriminare. Totodată, Ministerul de Interne este obligat să înlăture crucifixul și să asigure neutralitatea serviciului public și a principiului secularismului.

Într-o replică pe Facebook, Andrei Năstase, afirmă că inițiativa sa nu a avut scopul să discrimineze, ci doar ”de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale a statului nostru mai multă unitate, moralitate și credință, respect pentru înaintași, pentru polițiștii căzuți la datorie, inclusiv în războiul de pe Nistru”.

Potrivit lui, această decizie ar avea, de fapt, scopul de a-l compromite și de a-l ataca mediatic.

Biserica Ortodoxă din Moldova a calificat drept nedreaptă decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În același timp, Mitropolia solicită membrilor Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității să-și revizuiască decizia față de acest subiect stringent în care este vizat cultul majoritar din țara noastră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău