Consiliul pentru Afaceri Externe al UE dezbate luni situația din Republica Moldova

  • 25 Februarie 2018 19:04
Consiliul pentru Afaceri Externe al UE dezbate luni situația din Republica Moldova

Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene va lua luni, 26 februarie, în dezbatere situația actuală din Republica Moldova.

Miniștrii de Externe ai statelor membre se vor concentra, în special, pe punerea în aplicare a zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA), pe angajamentul Uniunii Europene față de această țară și pe perspectivele înainte de următoarele alegeri parlamentare, potrivit anunțului publicat pe pagina oficială a Vecinătății Estice a UE.

De asemenea, miniștrii vor discuta rolul țării în cadrul Parteneriatului Estic și implicarea acesteia în materie de securitate. 

După dezbateri, Consiliul va adopta un set de concluzii privind situația din Republica Moldova.

Amintim că la Bruxelles, în această perioadă, se află și inistrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi, unde participă la la cea de-a XII-a reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova „Prietenii Moldovei”, care va întruni miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene. 

În cadrul vizitei, el are programate întrevederi la instituțiile europene, precum și la cartierul general al NATO, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău