Consiliul județean Buzău alocă 400 de mii de euro pentru modernizarea Chișinăului

  • 17 Septembrie 2022 13:13
Consiliul județean Buzău alocă 400 de mii de euro pentru modernizarea Chișinăului

Consiliul județean Buzău, România, alocă 400 de mii de euro pentru două proiecte de modernizare a Chișinăului. Donația a fost acceptată de Consiliul municipal Chișinău la ultima sa ședință, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău.

Pentru finanțarea proiectului de investiție „Amenajarea și modernizarea Parcului Catedralei” urmează să fie alocați 350 de mii de euro, iar 50 de mii de euro sunt prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului de investiții „Reparația capitală a pasajului pietonal subteran din bd. Dacia, intersecție cu bd. Traian și bd. Decebal” în sectorul Botanica.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, a precizat că din donația Consiliului județean Buzău vor fi executate lucrări de reabilitare a iluminatului stradal și de instalare a sistemului de irigare din Parcul Catedralei. 

„Autoritatea Publică Locală Chișinău adresează mulțumiri Consiliului județean Buzău pentru gestul oferit în vederea modernizării capitalei, dar și României în general pentru susținere și implicare”, se menționează în comunicatul Primăriei.

Donația a fost oferită ca urmare a Acordului de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova, aprobat de Consiliul municipal Chișinău în iulie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău