Consiliul Informal al miniștrilor de finanțe ai UE sprijină aderarea Bulgariei la zona euro

  • 25 Februarie 09:25
Consiliul Informal al miniștrilor de finanțe ai UE sprijină aderarea Bulgariei la zona euro

Bulgaria a primit un sprijin puternic pentru aderarea la zona euro la întâlnirea de vineri a ministrului bulgar de Finanțe Assen Vassilev cu președintele Eurogrupului Paschal Donohoe, președintele Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde, vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis și comisarul European pentru economie Paolo Gentiloni în cadrul Consiliului informal al miniștrilor de finanțe ai Uniunii Europene (UE) de la Ghent, Belgia, a declarat Centrul de presă al Ministerului Finanțelor. La întâlnire a participat și guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei (BNB), Dimitar Radev, transmite BTA.

Discuțiile s-au concentrat asupra progreselor înregistrate de Bulgaria în pregătirea pentru aderarea la zona euro. Bulgaria a îndeplinit trei dintre cele patru criterii, rămânând doar cel privind inflația. Previziunile BCE și ale Comisiei Europene arată că această țară va îndeplini criteriul în 2024, ceea ce îi va permite să adere la zona euro în 2025, a mai spus Ministerul Finanțelor.

O reuniune privind viitorul zonei euro a fost organizată la Parlamentul European de la Bruxelles de către europarlamentarul Emil Radev (GERB/PPE). Bulgaria lucrează din greu pentru a îndeplini cerințele pentru introducerea monedei unice europene și este de așteptat să adere la zona euro în curând, potrivit comisarului European pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare și Uniunea Piețelor de Capital Mairead McGuinness. La întâlnire, Paschal Donohoe a declarat că Bulgaria a efectuat reforme majore și are sprijinul pe calea introducerii monedei unice. Potrivit acestuia, este doar o chestiune de timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău