Consiliul Europei și-a expus angajamentul de a susține aplicarea deciziilor CteDO privind Transnistria

  • 25 Mai 2018 12:22
Consiliul Europei și-a expus angajamentul de a susține aplicarea deciziilor CteDO privind Transnistria

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și-a expus angajamentul de a susține acțiunile de implementare a hotărârilor CtEDO care țin de regiunea transnistreană.

Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu ministrului Justiției, Victoria Iftodi, care se află într-o vizită de lucru la Strasbourg. În același timp, Thorbjørn Jagland a asigurat că eforturile autorităților de la Chișinău privind procesul de modernizare și democratizare a Republicii Moldova vor fi susținute de către Consiliul Europei, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

La rândul său, Victoria Iftodi l-a informat pe oficialul european despre situația curentă în Republica Moldova, progresele în reformarea justiției și în onorarea anagajamentelor asumate de țara noastră în momentul aderării la Consiliul Europei, precum și despre măsurile întreprinse în lupta împotriva corupției, în domeniul drepturilor omului. 

Menționăm că există numeroase decizii ale CEDO privind condamnarea încălcării drepturilor omului în regiunea transnistreană. Federația Rusă a fost obligată, în majoritatea cazurilor să achite, despăgubiri în valoate totală de milioane de euro, însă Moscova nu a achitat până în prezent niciun ban părților vătămate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău