Consiliul Europei a lansat două proiecte pentru reformarea justiției penale în R. Moldova

  • 22 Aprilie 2021 17:09
Consiliul Europei a lansat două proiecte pentru reformarea justiției penale în R. Moldova

Consiliul Europei a lansat două proiecte pentru a continua susținerea reformelor în sectorul justiției penale în Republica Moldova. Documentele au fost prezentate astăzi principalelor instituții beneficiare.

Este vorba de ”Consolidarea reformelor din sistemul penitenciar, de probațiune și de îngrijire a sănătății în instituțiile de tip închis din Republica Moldova” cu durata de 36 de luni (”Proiectul SPPRH”) și ”Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, cu durata de 30 de luni (”Proiectul SHRCCJ”). Ambele proiecte sunt finanțate prin Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova (2021-2024) și vor fi implementate prin asigurarea unei coordonări transversale între ele, transmite MOLDPRES.

“Necesitatea accelerării reformelor în domeniul justiției penale în Republica Moldova este susținută de constatările și recomandările organismelor statutare de monitorizare și de tratatele Consiliului Europei, precum și de neajunsurile relevate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a estimat William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Ambele proiecte sunt interconectate și constituie o abordare amplă în soluționarea problemelor cheie aferente justiției penale în Moldova.

Proiectele prezentate vor contribui la consolidarea în continuare a sistemului de justiție penală în țară, care, de asemenea, se bazează pe analiza constatărilor și recomandărilor emise de organismele de monitorizare ale Consiliului Europei, Comitetul  European pentru Prevenirea Torturii și a Tratamentelor sau Pedepselor Inumane sau Degradante, precum și pe hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău