Consiliul European urmează să se pronunțe asupra cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

  • 23 Iunie 2022 10:46
Consiliul European urmează să se pronunțe asupra cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Consiliul European se reunește astăzi, 23 iunie și vineri, 24 iunie la Bruxelles, unul dintre cele mai așteptate puncte de pe agenda reuniunii fiind cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Conform agendei publicate pe site-ul Consiliului European, șefii de stat sau de guvern din UE vor discuta și despre despre cele mai recente evoluții în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre impactul acestuia asupra crizei mondiale a securității alimentare. Aceștia vor analiza, de asemenea, continuarea sprijinului acordat Ucrainei de către UE, care cuprinde sprijin economic, militar, politic și umanitar.

În ceea ce privește aspectele economice, participanții la summit vor lua în discuție situația economică și recomandările specifice fiecărei țări, ca parte a semestrului european 2022, precum și adoptarea de către Croația a monedei euro, pe baza raportului său de convergență.

De asemenea, liderii europeni vor examina propunerile prezentate în raportul final al Conferinței privind viitorul Europei, care a fost prezentat celor trei copreședinți ai conferinței la 9 mai 2022. Conferința a fost lansată în martie 2021, în urma semnării unei declarații comune care a pregătit terenul pentru o serie de dezbateri și discuții care au permis oamenilor din toate colțurile Europei să își împărtășească ideile și să contribuie la conturarea viitorului Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău