Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență pentru a discuta haosul de la granița UE cu Belarus

  • 11 Noiembrie 2021 09:37
Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență pentru a discuta haosul de la granița UE cu Belarus

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, joi, pentru a se discuta situația tensionată de la granițele Uniunii Europene cu Belarus. Reuniunea a fost solicitată de Estonia, Franța și Irlanda.

Această reuniune va avea loc cu ușile închise, în timp ce tensiunea nu scade între Polonia și Belarus, susținut de Rusia și acuzat de „terorism de stat” de către Varșovia, relatează Agerpres.

„Astfel de situații nu ar trebui folosite din motive politice și să devină o cauză de tensiuni între state”, a declarat, miercuri, în cadrul conferinței de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

„Secretarul general Antonio Guterres urmărește cu îngrijorare situația de la granița dintre Belarus și Polonia” și reamintește „importanța gestionării problemelor migrației și refugiaților în conformitate cu principiile umanitare și cu dreptul internațional”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Peste 2.000 de migranți au campat de câteva zile într-o zonă împădurită de la granița cu Polonia, care a ridicat un gard din sârmă ghimpată și nu mai puțin de 15.000 de soldați au fost desfășurați pentru a le bloca accesul migranților.

Europenii l-au acuzat de săptămâni întregi pe președintele belarus Aleksandr Lukașenko că a alimentat criza prin eliberarea de vize migranților și aducându-i la graniță ca răzbunare pentru sancțiunile europene impuse în urma reprimării opoziției belaruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău