Consiliul de Securitate de la Moscova | Occidentul ar putea organiza un „maidan” în R.Moldova după alegeri

  • 15 Februarie 2019 11:06
Consiliul de Securitate de la Moscova | Occidentul ar putea organiza un „maidan” în R.Moldova după alegeri

Secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patrușev, a declarat că SUA și UE ar putea organiza în R. Moldova un „maidan” cum a fost la Kiev, în cazul victoriei socialiștilor la alegeri.

„În cazul unei victorii a socialiștilor nu este exclus că Occidentul va organiza partidele de dreapta pentru a crea un „maidan” moldovenesc la Chișinău și îi va împinge către încercarea de a-l demite pe președinte”, a declarat Nikolai Patrușev, într-un interviu citat de TASS.

Reprezentantul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai spus că Wahsingtonul și Bruxelles-ul nu ascund că „vor obține un guvern și un parlament de oriectare euro-atlantică în R.Moldova”, atrăgând atenția asupra sondajelor care arată că PSRM „al președintelui Igor Dodon” este lider în opțiunile de vot ale cetățenilor și care este pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia și UE și „împotriva românizării Moldovei independente”. 

Amintim că și Ministerul rus de Externe declara recent că în cazul în care partidul învingător la alegeri nu va fi convenabil Washingtonului, atunci va exista amenințarea privind ruperea realțiilor moldovenilor cu Occidentul și chiar repetarea maidanului ucrainean. 

CITIȚI ȘI: Rusia acuză SUA de implicare în treburile interne ale R.Moldova, avertizând despre o posibilă repetare a maidanului ucrainean

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău