Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți pentru a discuta despre cel mai recent tir balistic nord-coreean

  • 29 August 2017 08:46
Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți pentru a discuta despre cel mai recent tir balistic nord-coreean

Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți pentru a discuta despre cea mai recentă lansare de rachetă din partea Coreei de Nord, în timp ce liderii din regiune condamnă acțiunea “necugetată” a Phenianului, dcrie news.ro.

“Acțiunea necugetată a Coreei de Nord este fără precedent, gravă și o amenințare puternică la adresa națiunii noastre”, le-a spus premierul Shinzo Abe reporterilor.

Abe a precizat că a discutat cu Trump marți și că ambii au convenit să intensifice presiunea asupra Coreei de Nord. Liderul de la Casa Albă a mai spus că SUA sunt “100% cu Japonia”, le-a dat asigurări premierul de la Tokyo reporterilor.

Consiliul de Securitate al ONU se reunește marți pentru a discuta testul, au anunțat diplomați.

“Vom răspunde ferm, în baza alianței noastre solide cu Statele Unite, în cazul în care Coreea de Nord continuă provocările nucleare și balistice”, a avertizat și Ministerul sud-coreean de Externe într-un comunicat.

La Washington, Pentagonul a confirmat că racheta a zburat pe deasupra Japoniei, dar a dat asigurări că nu a reprezentat un pericol pentru America de Nord și a anunțat că strânge informații suplimentare.

Premierul australian Malcolm Turnbull a insistat ca Beijingul, principalul aliat și partener comercial al Phenianului, să exercite presiuni mai mari pentru rezolvarea crizei.

Armata sud-coreeană a anunțat că racheta a fost lansată din apropiere de capitala nord-coreeană Phenian, cu puțin înainte de 6 ora locală (00.00 ora R.Moldova) și că a zburat 2.700 de kilometri, ajungând la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri.

Racheta a căzut în mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneză Hokkaido.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău