Consiliul de Securitate al ONU se reunește, la solicitarea europenilor, în privința Venezuelei

  • 14 Mai 2019 09:15
Consiliul de Securitate al ONU se reunește, la solicitarea europenilor, în privința Venezuelei

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va ține astăzi, 14 mai, pentru prima dată la solicitarea europenilor - o reuniune privind Venezuela, unde opoziția se apropie de armata americană după ce nu a reușit să zdruncine sprijinul militarilor pentru Nicolas Maduro, potrivit unor surse diplomatice, relatează Agerpres.

În cursul acestei reuniuni cu ușile închise, vor fi audiate prezentările făcute de doi secretari generali adjuncți ai ONU.

Sesiunea va permite, de asemenea, o trecere în revistă a ultimei reuniuni, de la 6 și 7 mai de la San Jose, a Grupului de contact internațional asupra Venezuelei reunind țări europene și latino-americane.

Ultima reuniune a Consiliului de Securitate privind Venezuela a avut loc la 10 aprilie și a fost solicitată, ca și precedentele, de Washington.

Recunoscut președinte interimar al Venezuelei de peste 50 de țări, printre care Statele Unite și o mare parte a Uniunii Europene, Juan Guaido i-a cerut recent reprezentantului său la Washington, Carlos Vecchio, să intre în contact cu Comandamentul american pentru America de Sud, în timp ce Washingtonul continuă să amenințe cu recurgerea la forță.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău