Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o declarație referitor la tensiunile din Golf

  • 25 Iunie 2019 08:22
Consiliul de Securitate al ONU a aprobat o declarație referitor la tensiunile din Golf

Consiliul de Securitate al ONU a făcut apel la dialog și la măsuri care să pună capăt tensiunilor din Golf, într-o declarație aprobată în unanimitate de toți cei 15 membri ai săi, informează Agerpres.

La încheierea reuniunii cu ușile închise care a durat două ore, solicitată de Washington, care a dorit să prezinte investigațiile sale privind recentele atacuri asupra navelor petroliere din Golf și doborârea unei drone americane, în declarația comună, membrii Consiliului de Securitate au 'condamnat atacurile împotriva navelor petroliere, care reprezintă o amenințare serioasă pentru navigația maritimă și aprovizionarea' energetică.

SUA au anunțat luni noi sancțiuni dure la adresa Iranului, care îl vizează în principal pe ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, precum și înalți responsabili ai Gardienilor Revoluției.

Tensiunile dintre SUA și Iran s-au accentuat după doborârea, pe 20 iunie, de către o rachetă iraniană a unei drone americane în spațiul aerian iranian, potrivit Teheranului, sau în cel internațional conform Pentagonului.

Într-o declarație comună făcută publică la încheierea reuniunii Consiliului, Franța, Germania și Marea Britanie, 'îngrijorate în mod serios de tensiunile în creștere din Golf', au făcut de asemenea apel la 'dezescaladare și dialog'.

Miercuri Consiliul de Securitate urmează să despre aplicarea acordului nuclear internațional din 2015, cele trei state și-au afirmat 'angajamentul pentru punerea sa integrală în practică'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău