Consiliul de Integritate al ANI a examina dosarele celor trei candidați la funcția de președinte

  • 27 Noiembrie 2017 18:19
Consiliul de Integritate al ANI a examina dosarele celor trei candidați la funcția de președinte

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate a examinat, luni, 27 noiembrie, dosarele celor trei candidați la funcția de președinte al ANI, inclusiv avizele de la Serviciul de Informații și Securitate, și a decis admiterea acestora la concurs.

Candidații urmează să treacă trei etape ale concursului. Prima probă, cea scrisă, este programată pe 4 decembrie.

Pentru funcția de președinte al ANI candidează Rodica Antoci, șef de laborator din cadrul Ministerul Justuției, Francisco Talmaci, șef de direcție la Ministerul Finanțelor și Lidia Chireoglo, ofițer superior al Centrului  Național Anticorupție.

Candidatul la funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate Lilian Chișca, a fost testat la poligraf, iar rezultatul urmează să fie remis către ANI în zilele următoare. Francisco Talmaci, care candida la funcția de vicepreședinte al ANI, s-a retras din concurs în favoarea funcției de președinte, deși, conform punctajului îl devansa pe Lilian Chișcă.

Într-un concurs desfășurat anterior  pentru funcția de președinte al ANI, doi candidați, Victor Strătilă și Teodor Cârnaț, au susținut toate probele dar au picat testul la poligraf. Ei contestat rezultatele concursului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău