Consiliul concurenței intenționează să investigheze motivele creșterii prețului la uleiul vegetal

  • 11 Mai 2022 14:11
Consiliul concurenței intenționează să investigheze motivele creșterii prețului la uleiul vegetal

Consiliul concurenței (CC) intenționează să investigheze motivele creșterii prețului la uleiul vegetal. Potrivit Infotag, acesta a anunțat că a solicitat deja documente și informații de la producătorii de ulei de floarea soarelui.

"Consiliul Concurenței verifică piața de vânzare și prelucrare a cerealelor și a semințelor oleaginoase. În cadrul acestei investigații, s-au constatat scumpirile semnificative ale prețurilor de comercializare cu amănuntul la uleiul de floarea soarelui la începutul lunii mai 2022. În cazul încălcării legii antimonopol, Consiliul concurenței va iniția o anchetă corespunzătoare", a declarat instituția.

Consiliul concurenței îi roagă pe cei care dețin informații despre posibile încălcări ale legii concurenței să i le le prezinte.

Fostul deputat al partidului "Platforma DA", Alexandr Slusari, i s-a adresat Consiliului concurenței ieri cu o solicitare de pornire a unei anchete privind scumpirea uleiului vegetal. Acesta a acuzat Trans Oil că profită de situația dificilă cu exportul de produse agricole din Ucraina și a început să cumpere produse de acolo la prețuri reduse, crescând prețurile pe piața internă. Un litru de ulei vegetal a ajuns să coste 50 de lei, scumpindu-se cu 25%. Uleiul ambalat într-un recipient de plastic de 955 ml costa de la 48 până la 50 de lei, în timp ce prețul anterior era de 36-39 de lei. Prin urmare, s-a scumpit cu vreo 12 lei sau aproximativ 25%.
 
Sursa: Infotag

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău