Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea Avia Invest

  • 18 Iulie 2022 14:46
Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea Avia Invest

Societatea „Avia Invest” SRL a fost amendată de Consiliul Concurenței cu cca 17,48 milioane de lei (circa 900 de mii de euro) pentru preluarea indirectă a controlului asupra întreprinderii „Aeroport Handling” SRL, fără notificarea Consiliului, transmite MOLDPRES.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a analizat relațiile dintre întreprinderile „Avia Invest” SRL (întreprindere care din 2013 administrează complexul patrimonial al Aeroportului Internațional Chișinău) și „Aeroport Handling” SRL (prestează servicii de handling la sol la Aeroportul Internațional Chișinău), scrie MOLDPRES.

„A fost constatat faptul că între întreprinderile vizate a avut loc o operațiune de concentrare economică ce nu a fost notificată Consiliului Concurenței, și care a constat în preluarea controlului indirect de către „Avia Invest” SRL asupra întreprinderii „Aeroport Handling” SRL. Aceasta a avut loc în mai multe etape și a început în mai 2014”, indică Consiliul Concurenței.

Prin urmare, întreprinderea ,,Avia Invest” SRL a fost sancționată pentru nenotificarea operațiunii de concentrare economică, ce ca urmare, a afectat negativ mediul concurențial, a rezumat sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,24
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău