Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi ce activează pe piața de achiziționare a laptelui

  • 08 Iunie 17:05
Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la întreprinderi ce activează pe piața de achiziționare a laptelui

Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la principalele întreprinderi active pe piața achizițiilor de lapte crud de vacă destinat procesării. Autoritatea susține că, inspecțiile au fost efectuate în perioada 4-6 iunie 2024, cu scopul de a identifica probe care să confirme sau să infirme suspiciunile legate de posibile practici anticoncurențiale interzise de art. 5 din Legea concurenței la achiziționarea laptelui crud de la producători.

Consiliul Concurenței menționează că desfășurarea inspecțiilor nu semnifică constatarea încălcării sau a vinovăției întreprinderilor în săvârșirea unor acțiuni anticoncurențiale, scrie Bizlaw.md.

Ele reprezintă doar o etapă a investigării și un instrument de obținere a probelor.

După finalizarea inspecțiilor, probele acumulate urmează a fi analizate în vederea efectuării altor acțiuni de investigare necesare pentru constatarea existenței sau lipsei presupuselor încălcări ale legislației concurențiale.

Legislația nu prevede vreun termen fix pentru finalizarea procedurii de investigație. Acesta depinde de mai mulți factori, inclusiv complexitatea cazului, măsura în care întreprinderile implicate cooperează cu autoritatea de concurență, asigurarea respectării dreptului părților la apărare și a unui proces echitabil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău