Consiliul Audiovizualului se pregătește să inițieze concursul pentru selectarea unui nou măsurător al audiențelor TV

  • 25 Martie 2023 14:30
Consiliul Audiovizualului se pregătește să inițieze concursul pentru selectarea unui nou măsurător al audiențelor TV

Consiliul Audiovizualului (CA) urmează să organizeze în cursul acestui an concursul de selectare a companiei specializate în măsurarea cotelor de audiență și a cotelor de piață în televiziune, fiind obligat să inițieze această activitate, o dată la 5 ani, conform prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, scrie Radio Chișinău.

Subiectul reglementării instrumentelor și a metodologiilor de cercetare a pieței de televiziune a fost discutat vineri, 24 martie a.c., în cadrul unor audieri în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Președinta CA Liliana Vițu a venit cu un apel către reprezentanții industriei audiovizuale să se organizeze într-o asociație de măsurare a audiențelor care să fie și contractorul instituției ce va face măsurările. Sarcina unei astfel de asociații ar fi să reunească posturile de televiziune, clienții de publicitate și agențiile de publicitate, și să furnizeze informații imparțiale, precise și obiective referitoare la audiența mass media, informează autoritatea de reglementare pe pagina sa web oficială.

Reprezentanții posturilor de televiziune au solicitat Consiliului Audiovizualului să facă uz de expertiză internațională și să asigure o transparență maximă în procesul de organizare a concursului.

Ei au mai pus accent pe necesitatea credibilității datelor furnizate de compania care va face măsurările, lărgirea eșantionului de cercetare și atragerea unei companii internaționale pentru auditarea măsurătorului selectat.

Liliana Vițu a declarat că la începutul săptămânii viitoare va trimite scrisori companiilor mari internaționale de cercetare a piețelor de televiziune ca să le informeze despre faptul că urmează să fie anunțat concursul în acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău