Consiliul Audiovizualului începe monitorizarea reflectării alegerilor

  • 20 Septembrie 14:25
Consiliul Audiovizualului începe monitorizarea reflectării alegerilor

Consiliul Audiovizualului (CA) va monitoriza toți furnizorii de servicii media de televiziune care au declarat că vor participa la reflectarea scrutinelor din această toamnă. Anunțul a fost făcut de CA în contextul lansării de astăzi, 20 septembrie, a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican din 20 octombrie curent.

Astfel, CA a dispus inițierea unui control privind respectarea de către serviciile media de televiziune, care au declarat că vor mediatiza campania electorală, a propriei Declarații privind politica editorială în reflectarea alegerilor, a art. 89 și 90 din Codul electoral și a Regulamentului Comisiei Electorale Centrale cu privire la reflectarea alegerilor în mass-media.

Controlul va viza programele de știri și actualități, dezbaterile electorale și emisiunile de promovare electorală. 

Potrivit CA, din cele 39 de posturi de televiziune active, înscrise în Registrul furnizorilor de servicii media de televiziune al CA, 19 s-au angajat să reflecte alegerile. Mai exact, 18 vor reflecta campania electorală în programe de știri și actualități, 10 vor organiza dezbateri electorale, șase dintre acestea fiind incluse în lista „must carry” și 12 au obligația să ofere timp pentru promovare electorală.

Tot astăzi, Consiliul Audiovizualului a lansat campania de sensibilizare „Informează-te corect. Alege responsabil.” CA îndeamnă beneficiarii de informații să aleagă doar conținuturi legale și verificate.

Astăzi, în Republica Moldova a început campania electorală pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:6,69 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău