Consiliul Audiovizualului a aprobat lista evenimentelor de importanță majoră pentru care un organizator deține drepturi exclusive de comercializare în Rep. Moldova

  • 09 Februarie 2022 12:39
Consiliul Audiovizualului a aprobat lista evenimentelor de importanță majoră pentru care un organizator deține drepturi exclusive de comercializare în Rep. Moldova

Consiliul Audiovizualului a aprobat astăzi lista evenimentelor de importanță majoră, pentru care, conform legislației, un organizator deține drepturi exclusive de comercializare în Rep. Moldova.

Potrivit proiectului, lista evenimentelor de importanță majoră pentru o parte semnificativă a publicului, cuprinde: Campionatul European de Fotbal, Jocurile Olimpice de iarnă și de vară, Campionatul Mondial de Fotbal și concursul internațional de muzică Eurovision.

Membrii Consiliului au acceptat și propunerile Asociației Presei Electronice (APEL) privind completarea acestei liste cu meciurile de fotbal din cadrul UEFA Champions League,  Europa League și Conference League.

Proiectul definitivat al deciziei a fost completat și cu prevederi care se referă la procentul de populație care reprezintă o parte esențială a publicului. Astfel, un eveniment este considerat de importanță majoră în cazul în care poate fi recepționat de aproximativ două treimi din populația Republicii Moldova și se adresează populației la nivel național.

**

Lista evenimentelor de importanță majoră:

  1. Jocurile Olimpice de Iarnă și de Vară;
  2. Campionatul mondial de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat.
  3. Campionatul european de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a Republicii Moldova la acest campionat;
  4. Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Champions League;
  5. Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Europa League;
  6. Meciurile de fotbal din cadrul UEFA Conference League;
  7. Concursul Internațional de muzică „Eurovision”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău