Consiliul Audiovizualului a anunțat concurs pentru 2 frecvențe de televiziune

  • 08 Noiembrie 2019 18:21
Consiliul Audiovizualului a anunțat concurs pentru 2 frecvențe de televiziune

Consiliul Audiovizualului a anunțat concurs pentru rețelele statale de televiziune 2 și 3 în format analogic, chiar dacă Republica Moldova s-a angajat ca până la 1 martie 2020, să treacă la emisia digitală terestră.

După digitalizare, cele 2 frecvențe vor fi folosite de către operatorii de telefonie mobilă. Potrivit legii, câștigătorii concursului vor folosi aceste rețele doar până la 1 martie 2020 sau până la tranziția definitivă.

Rețeaua numărul 2 a aparținut postului TV „CANAL 2”, iar numărul 3 - postului „PRIME”. Până în 2007, frecvența pe care a emis „CANAL 2” a fost utilizată de Televiziunea Română, însă i-a fost retrasă. Ulterior, Societatea Română de Televiziune a obținut câștig de cauză la CtEDO, iar conflictul s-a încheiat în 2013, când toți operatorii de cablu din Republica Moldova au fost obligați să includă TVR-ul în pachetul de bază.

Dacă guvernele de la București și de la Chișinău vor încheia un acord, o rețea statală de televiziune ar putea fi atribuită TVR-ului. Până atunci însă, CA este obligat să organizeze concurs pentru ambele frecvențe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău