Consiliul Audiovizualului a amendat „NTV-Moldova” și „Primul în Moldova” pentru „reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina"

  • 11 Martie 2022 16:08
Consiliul Audiovizualului a amendat „NTV-Moldova” și „Primul în Moldova” pentru „reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat două posturi TV "pentru reflectarea unilaterală a evenimentelor din Ucraina". Potrivit agenției Infotag, la ședința de vineri, posturile NTV-Moldova și Primul în Moldova au fost amendate cu câte 10.000 de lei. Pentru încă o încălcare, Primul în Moldova a fost amendat cu încă 5.000 de lei.

CA a analizat reflectarea "crizei de securitate în regiune" pe posturile de televiziune Primul în Moldova, Moldova 1, Jurnal TV, Prime și NTV-Moldova. Potrivit raportului, posturile Primul în Moldova și NTV-Moldova au încălcat art. 13 din Codul serviciilor media audiovizuale. Acestea "nu au reușit să asigure imparțialitatea, echilibrul și să încurajeze formarea liberă a opiniilor prin prezentarea unor puncte de vedere opuse în timpul comentariilor publice asupra problemelor relevante" și "raportarea credibilă a unui fapt sau eveniment".

Holding-ul media Exclusiv Media, care deține postul de televiziune NTV-Moldova, a remarcat că, după instituirea stării de urgență în Republica Moldova pe 24 februarie, emisiunile "produse în Rusia care tind să ofere informații unilaterale" au fost excluse din grila de emisie a postului.

Posturile NTV-Moldova și Primul în Moldova sunt afiliate Partidului socialiștilor (PSRM).

Sursa: Infotag

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău