Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei a precizat că 250-300 de recruți ruși au fost capturați: „Au declarat o mulțime de lucruri interesante”

  • 10 Martie 2022 08:27
Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei a precizat că 250-300 de recruți ruși au fost capturați: „Au declarat o mulțime de lucruri interesante”

Oleksi Arestovici, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, a anunțat care este numărul real de recruți ruși capturați de către Forțele Armate Ucrainene.

Arestovici a susținut că recruții capturați ''au declarat o mulțime de lucruri interesante''. Oleksi Arestovici, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, a precizat că 250-300 de militari ruși, recruți, au fost capturați deja în timpul războiului din Ucraina, relatează RBC-Ucraina cu referire la emisiunea realizată de jurnalistul Mark Feihin. Lui Arestovici i-a fost însă greu să spună cifra totală a recruților pe care Rusia i-a adus în Ucraina, dar a specificat câți dintre ei sunt arestați.

"Sunt cel puțin 250-300 ... numai recruți. Astăzi unii dintre ei au susținut o altă conferință de presă la Kiev, iar acești recruți au declarat o mulțime de lucruri interesante", a afirmat Arestovici. Așadar, au fost capturați recruți-cercetași ai celei de-a 15-a Brigăzi motorizate de pușcași, care au luptat anterior în Siria, și în ''contingentul de pace'', care se afla în Nagorno-Karabah și care au luptat și în Donbas.

''Au povestit multe despre Siria și Donbas, despre metodele siriene aplicate în Ucraina - atunci când orașele sunt înconjurate, pentru că nu mai pot învinge armata, încep să încerce să învingă populația civilă, să distrugă casele. E ca la Mariupol. Au vorbit multe despre obiective, ei sunt din Armata a 2-a din Districtul Militar Central, au vorbit și despre ținte și obiective... Sunt foarte mulți recruți, au susținut ieri trei conferințe de presă la Kiev...'', a adăugat Arestovici.

Prizonierii de război, militarii din Rusia, capturați după invadarea Ucrainei, i-au adresat un mesaj lui Vladimir Putin și l-au avertizat că se vor întoarce împotriva lui atunci când vor reveni în Rusia.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău