Consilierii municipali PSRM au împiedicat demiterea lui Ruslan Codreanu. S-a ales doar cu „vot de neîncredere”

  • 15 Iunie 14:12
Consilierii municipali PSRM au împiedicat demiterea lui Ruslan Codreanu. S-a ales doar cu „vot de neîncredere”

Primarul general interimar la Chișinăului, Ruslan Codreanu, și vice-primarul, Nistor Grozavu, au primit vot de neîncredere din partea consilierilor municipali, care le-au cerut acestora demisia din funcții.

Ei argumentează că edilul a fost pus în funcție în mod ilegal, având sprijinul politic al Partidului Democrat, după invalidarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei Republicii Moldova.

Acestea au fost câștigate de Andrei Năstase, lider al Partidului Demnitate și Adevăr, numit în funcția de ministru de Interne în Guvernul Sandu.

Consilierii municipali își anunțaseră intenția de a-i demite din funcții pe cei doi edili, dar acest lucru a fost împiedicat de consilierii PSRM, care au părăsit sala de ședințe, potrivit jurnal.md

Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, afirmă că va rămâne la conducerea Chișinăului până la alegerile locale, după încercarea de astăzi a consilierilor municipali de a-l demite din funcție.

”Nu mă țin de scaunul de primar general care este liber şi pe care nu l-am folosit într-un an și ceva, pentru că am fost în teren lângă cetățeni, însă nu voi răspunde nici provocărilor unora de a crea și mai mare haos în oraș. Până la alegerile locale îmi voi duce la capăt proiectele inițiate”, a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

El a argumentat că obiectivul său este să dezvolte orașul și ca primăria ”să fie în serviciul tuturor cetățenilor, să răspundă problemelor acestora, să le rezolve problemele indiferent de culoarea politică și să stea departe de jocurile politice de partid”.

„Mi-am văzut de treabă și nu am intrat în nicio polemică politică, deși de fiecare dată am fost provocat”, a mai comentat primarul interimar al Capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
9 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,6 m/s
Fri
10 °C
Sat
14 °C
Sun
11 °C
Mon
8 °C
Tue
12 °C

Curs oficial BNM 14 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2824 0.0492
USD 17.5159 0.0597
RON 4.0479 0.0093
UAH 0.7202 0.0069
RUB 0.2724 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău