Consilierii municipali din Chișinău au votat pentru redeschiderea școlilor în Capitală

  • 31 August 2020 14:24
Consilierii municipali din Chișinău au votat pentru redeschiderea școlilor în Capitală

Consilierii municipali din Chișinău au votat pentru redeschiderea școlilor în Capitală. Astfel, de la 1 septembrie, se reia procesul educațional în grădinițele și școlile din municipiul Chișinău. De mâine ar urma să-și redeschidă ușile 145 de instituții de învățământ primar, secundar și special și 130 de grădinițe. În contextul pandemiei de COVID-19, regulile sanitare vor fi sporite: distanță socială, măști, dezinfectante în fiecare sală de studii și termometre. Totuși, atoritățile municipale se așteaptă la o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus odată cu redeschiderea școlilor și grădinițelor.

În școli, în prima săptămână de studii elevii nu vor fi alimentați în cadrul instituției. În a doua săptămână, fiecare elev va primi alimentație la pachet, iar ulterior se va stabili cum vor fi hrăniți copii.

La grădinițe, în prima perioadă vor merge doar copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Totodată, ar urma să fie schimbat graficul de muncă pentru grădinițe, astfel încât copii să poată să petreacă timpul acolo de la 7:30 până la 17:30. Și nu doar până la 15:30 așa cum se stabilise anterior.

Pentru a dota grădinițele cu cele necesare redeschiderii, municipalitatea a cheltuit 10 milioane 800 de mii de lei, iar pentru școli - 15 milioane de lei.

Dezbaterile privind redeschiderea școlilor și grădinițelor au durat patru ore, timp în care consilierii au exprimat opinii contradictorii. Consilierii din opoziție, de la Platforma DA, PAS, PL, PUN, Partidul Șor și Forța Nouă au declarat că o astfel de decizie nu trebuie să fie luată de consilieri. Ei au acuzat guvernarea și autoritățile locale că încearcă să le paseze responsabilități care nu le aparțin și astfel să nu-și asume riscul pentru anumite eșecuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău