Consilierii lui Trump propun privatizarea rezervațiilor amerindienilor

  • 07 Decembrie 2016 12:17
Consilierii lui Trump propun privatizarea rezervațiilor amerindienilor

Un grup de consilieri ai lui Donald Trump propune privatizarea rezervațiilor amerindienilor, care acoperă doar doi la sută din teritoriul statului american, dar ar putea conține aproximativ o cincime din rezerva de petrol, cărbune și gaze naturale a țării, informează Mediafax.ro.

Grupul de consilieri ai lui Donald Trump în privința problemei indienilor americani propune eliberarea resurselor de ceea ce ei numesc o birocrație federală sufocantă, care deține titlul de proprietate a peste 22.662.395 de milioane de hectare de pământ ce aparține triburilor amerindiene, conform unor surse citate de agenția de presă Reuters.

Grupul a propus privatizarea acestor terenuri, o idee politică controversată care ar putea desființa politica de a conserva triburile indiene din rezervațiile deținute de SUA, care sunt guvernate de lideri tribali ca națiuni independente.

Triburile au dreptul de a exploata terenurile, dar nu dețin drepturi asupra acestora. Pot obține profituri de pe urma acestora, dar numai sub incidența anumitor legi care sunt mult mai împovărătoare decât cele care se aplică proprietățiilor private.

”Ar trebui să preluăm terenurile triburilor de sub incidența sistemului public”, a declarat Markwayne Mullin, un reprezentant al Partidului Republican al statului Oklahoma și membru al tribului Cherokee, unul dintre liderii Coaliției pentru afaceri native americane a lui Donald Trump.

”Atâta timp cât putem face asta fără a suferi consecințe neintenționate, cred că vom avea susținerea membrilor triburilor”, a adăugat acesta.

Echipa de tranziție a lui Donald Trump nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste declarații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău