Consilierii din Bălți au aprobat demisia lui Renato Usatîi fără a ști motivul acestei decizii

  • 15 Februarie 2018 11:19
Consilierii din Bălți au aprobat demisia lui Renato Usatîi fără a ști motivul acestei decizii

Consilierii din Bălți au aprobat cererea de demisie a lui Renato Usatîi fără a ști care este motivul acestei decizii.

Membrii Consiliului municipal Bălți au aprobat joi, 15 februarie, cererea de demisie a primarului, Renato Usatîi. Politicianul nu a menționat în cerere care este motivul demisiei sale.

Renato Usatîi, care se află la Moscova, a anunțat la 13 februarie, în cadrul unei emisiuni de la TV8, că va renunța la funcția de primar al municipiului Bălți. Liderul „Partidului Nostru” și-a argumentat decizia prin faptul că în ultima perioadă au crescut presiunile asupra colegilor săi. Astfel, locuitorii orașului vor putea votas un nou primar pe 20 mai a.c., când vor avea loc alegeri noi.

De asemenea, Renato Usatîi a anunțat că viceprimarul Nicolae Grigorișîn va fi candidatul partidului pe care-l conduce, „Partidul Nostru”, la funcția de primar al municipiului Bălți.

Consilierii municipali au votat, pe 3 ianuarie, pentru inițierea unui referendum în cadrul căruia locuitorii urmau să decidă dacă Renato Usatîi ar urma sau nu să fie demis. Amintim că administrația orașului c-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme printre care  evacuarea deșeurilor din oraș. În urma crizei deșeurilor, fostul viceprimar, Igor Șeremet, și-a dat demisia, fiind acuzat de trădare de către Renato Usatîi, după ce a apelat în acest sens la ajutorul Guvernului. La începutul lunii ianuarie, Leonid Babii a fost numit în funcția de primar interimar, iar pe 6 februarie acesta, de asemenea, și-a anunțat demisia, invocând motive de sănătate. Recent, funcția de primar interimar a municipiului a fost preluată de către Nicolae Grigorișîn.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău