Consilieri municipali PAS cer anchetă pe marginea licitației de alimentație a elevilor

  • 04 Februarie 16:45
Consilieri municipali PAS cer anchetă pe marginea licitației de alimentație a elevilor

O companie, pe care consilierii PAS în Consiliul municipal Chișinău o numesc dubioasă, este singurul participant și câștigător al licitației pentru atribuirea contractului privind alimentația elevilor din instituțiile de învățământ din sectorul Centru al capitalei. Primarului general, Ion Ceban, i se cere o anchetă internă și, în termen de maximum trei săptămâni, să vină cu un raport în ședința CMC, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 4 februarie, Angela Munteanu-Pojoga și Zinaida Popa, consiliere municipale PAS, au precizat că este vorba de compania Pontem, care a apărut pe piața din Republica Moldova  în octombrie 2018 și, în primele luni de activitate, a câștigat deja un contract prin care asigură cu alimente 66 de instituții de educație timpurie, primară, gimnazială și liceală din raionul Strășeni. „De menționat, în Lituania această firmă a fost inclusă într-o listă neagră pentru că a furnizat lapte ce nu corespundea normelor de alimentație”, a precizat Zinaida Popa.

,,Circumstanțele intrării pe piața moldovenească a companiei Pontem, dar și absența participării altor agenți economici în cadrul licitațiilor organizate de Direcția Educație Centru, sugerează faptul ca aceasta companie a fost oarecum sprijinită. Aceste licitații au fost organizate exclusiv pentru ei”, a mai spus Zinaida Popa.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a scris pe o rețea de socializare că a fost creat un grup de lucru care va monitoriza procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din oraș, în perioada 10 februarie-31 mai. „Am avut mai multe semnale de la părinți că sunt încălcate drepturile copiilor. Nu dă Doamne să se întâmple așa ceva. Totodată, sunt unii consilieri care nu cunosc situația în domeniu, dar fac declarații politice”, a mai scris Ion Ceban pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:4,12 m/s
Sat
9
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
11

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău