Conservatorul german Manfred Weber și-a anunțat candidatura la conducerea Comisiei Europene în 2019

  • 05 Septembrie 2018 17:00
Conservatorul german Manfred Weber și-a anunțat candidatura la conducerea Comisiei Europene în 2019

Conservatorul german Manfred Weber a anunțat miercuri că va candida la conducerea Comisiei Europene în 2019, confirmând informații difuzate anterior de către surse din formațiunea sa politică.

„Nu putem continua ca și până acum în UE", a scris Weber în mesaje postate pe Twittter. "Voi contribui la reîntoarcerea la popor a Europei și la restabilirea legăturii dintre cetățeni și Uniunea Europeană. Vreau să încep un nou capitol în UE", a mai scris el.

Manfred Weber, membru al Uniunii Creștin Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU), formațiunea cancelarului Angelei Merkel, este europarlamentar din 2004.

În vârstă de 46 de ani, Manfred Weber, lider al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, s-ar bucura de susținerea CSU și a Angelei Merkel. În cazul în care obține și sprijinul PPE la un congres al partidului care va avea loc la Helsinki, în noiembrie, Weber are șanse mari să-i urmeze în funcție lui Jean-Claude Juncker după alegerile europene din mai 2019.

Weber ar fi informat marți CSU despre decizia sa de a candida, potrivit unor surse din alianța parlamentară CDU/CSU. Ziarul Bild și site-ul de știri Spiegel Online au confirmat, de asemenea, candidatura oficialului german.

Pentru a deveni președinte al Comisiei Europene, candidații trebuie să aibă și sprijinul șefilor de stat și de guvern din UE.

Niciun german nu a mai condus puternica instituție de la Bruxelles de la Walter Hallstein (1958-1967). 

Sursa: moldpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău