Consecințele ploilor torențiale și ale vântului puternic de ieri: copaci prăbușiți, locuințe inundate și localități rămase în beznă

  • 03 August 2021 10:17
Consecințele ploilor torențiale și ale vântului puternic de ieri: copaci prăbușiți, locuințe inundate și localități rămase în beznă

Salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc apărute în urma ploilor torențiale cu vânt puternic, care au fost înregistrate ieri, 2 august, pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, potrivit IGSU, echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni,Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni. În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația. Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar  și în satul Râuțel, raionul Fălești. În localitatea Biruința, la Sângerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele.

De asemenea, echipele de intervenție IGSU au fost solicitate și în capitală. Aici, în orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vântului puternic au blocat calea ferată. Mai mult, pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit. Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia –Dușca unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, 12  localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi toate localitățile au fost reconectate la sursa de  energie electrică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău