Consecințele ploilor torențiale de ieri. Au intervenit pompierii și salvatorii

  • 06 Iulie 2020 10:34
Consecințele ploilor torențiale de ieri. Au intervenit pompierii și salvatorii

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați ieri 5 iulie pentru a interveni în mai multe situații în vederea lichidării consecințele ploilor torențiale înregistrate în centrul și sudul țării.

De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Criuleni, Leova, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. Lucrări de pompare a apei din subsolurile și beciurile caselor de locuit au fost efectuate în localitățile Horăști, Zîmbreni și Mileștii Mici din raionul Ialoveni. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în satele Izbiște și Onițcani, raionul Criuleni, unde angajații IGSU au evacuat apa din 8 gospodării. La Hâncești și Leova pompierii au avut misiunea de a interveni la curățarea fântânilor de nămol, dar și pomparea apei din mai multe gospodării.

Cel puțin în 5 cazuri salvatorii au intervenit în UTA Găgăuzia unde precipitațiile abundente au inundat mai multe beciuri și ogrăzi, dar și subsolul casei de cultură din orașul Comrat. În capitală pompierii au pompat apa din subsolurile a nouă blocuri locative de pe străzile Cale Ieșilor, Gh. Asachi, Muncești, Costiujeni, Zelinski, dar și suburbiile Codru și Durlești. Ploile abundente  au deteriorat și mai multe porțiuni de drumuri locale din localitățile Buțeni, Negrea dar și Sofia din raionul Hâncești. Prejudicii au fost înregistrate și în localitățile Molești, Hansca și Cigârleni, raionul Ialoveni.

Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze pagubele înregistrate.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău