Congresul SUA va vota noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord

  • 23 Iulie 2017 08:54
Congresul SUA va vota noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord

Casa Reprezentanților și Senatul Statelor Unite au ajuns la un acord pentru o nouă lege care vizează noi sancțiuni asupra Rusiei, lege ce urmează să ajungă pe biroul președintelui Donald Trump până la finalul acestei veri, informează ABC News.

Pe lângă sancțiunile impuse asupra Rusiei pentru interferența în alegerile prezidențiale americane din 2016 și agresiunea militară din Ucraina, proiectul de lege va conferi Congresului Statelor Unite abilitatea de a revizui acțiunile Administrației Trump în caz că ar încerca să reducă sau să pună capăt sancțiunilor.

Legea va include noi penalizări economice impuse Iranului și Coreei de Nord.

”Noua legislație se va asigura că atât partidele majoritare, cât și cele care se află în minoritate vor putea să-și exercite rolul de supraveghere în ceea ce privește punerea în aplicare a sancțiunilor de către Administrație”, a declarant democratul Steny Hoyer, membru în Camera Reprezentanților.

Acest acord în privința proiectului legistlativ vine pe fondul preocupărilor exprimate atât de democrați, cât și de unii republicani, legate de unele suspiciuni că Administrația Trump poate lua în considerare înapoierea rezidențelor diplomatice din Maryland și New York către Rusia, obiective confiscate în timpul președintelui Barack Obama, ca sancțiune pentru ingerințele din alegerile prezidențiale americane.

Kevin McCarthy, liderul majorității din Camera Reprezentanților a afirmat, sâmbătă, că votul asupra noii legi care vizează sancțiuni impuse Rusiei, Iranului și Coreei de Nord va avea loc marți.

”Cei care amenință America sau interesele noastre trebuie să știe că acțiunile lor au consecințe”, a scris McCarthy pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău