Congresul SUA va vota legea privind ajutorul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina după vacanța de Paște, pe 9 aprilie

  • 01 Aprilie 20:44
Congresul SUA va vota legea privind ajutorul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina după vacanța de Paște, pe 9 aprilie

Congresul american va vota un proiect de lege mult amânat, care prevede acordarea unui ajutor de aproximativ 60 de miliarde de dolari Ucrainei, după ce Camera Reprezentanților se va întoarce din vacanța de Paște, pe 9 aprilie, transmite The Telegraph.

„Speakerul a făcut declarații foarte clare că, atunci când ne vom întoarce, aceasta este următoarea ordine de zi de top”, a declarat pentru ABC News Mike Turner, președintele comisiei selective pentru informații din Camera Reprezentanților, scrie G4Media.

Turner a adăugat că Mike Johnson, președintele Camerei, i-a spus clar președintelui Zelenski că susține Ucraina.

Comentariile sale vin după ce Johnson a anunțat ieri că un pachet de ajutor din partea SUA va include „unele inovații importante”, inclusiv posibilitatea de a prelungi un împrumut american.

Luna trecută, ideea unui împrumut a prins contur în rândul legislatorilor americani ca o modalitate de a sprijini Ucraina într-un mod care ar putea atenua îngrijorările conservatorilor cu privire la acordarea unui ajutor suplimentar.

Kievul a suferit de o penurie de obuze în ultimele luni, în timp ce încearcă să respingă avansurile Moscovei pe fondul întârzierilor în ceea ce privește sprijinul american.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău