Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump

  • 25 Ianuarie 2019 10:57
Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump

Două dintre cele mai puternice comisii parlamentare americane, aflate din ianuarie în mâinile democraților, au cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la relațiile sale de afaceri cu președintele Donald Trump, informează AFP.

"Banca a primit o cerere de la Comisia pentru servicii financiare și de la Comisia pentru informații", a declarat o purtătoare de cuvânt a societății. Ea a refuzat să spună dacă este vorba de o cerere cu caracter constrângător, căreia Deutsche Bank trebuie să i se supună sub amenințarea unor sancțiuni. Ea a menționat că Deutsche Bank "va furniza informațiile necesare tuturor anchetelor autorizate corespunzător".

Instituția germană susține că desfășoară în prezent un "dialog fructuos cu cele două comisii, pentru a determina cel mai bun mijloc de a le ajuta în funcțiile lor de supraveghere oficială" .

Cele două comisii, prezidate de democrați ca urmare a preluării Camerei Reprezentanților de către acest partid după alegerile la jumătatea mandatului din noiembrie, preconizează să lanseze o anchetă comună asupra relațiilor de afaceri dintre Deutsche Bank și Donald Trump, a indicat miercuri site-ul de informații Politico.

Deutsche Bank a fost una dintre puținele bănci care a continuat să împrumute bani grupului lui Trump după ce în anii 90 mai multe cazinouri ale acestuia au declarat faliment, ajungând la creanțe evaluate astăzi la 330 de milioane de dolari.

În mai 2017, parlamentari democrați au cerut companiei germane să le ofere documente asupra legăturilor sale financiare cu familia Trump, pentru a vedea inclusiv dacă exista vreo legătură cu Rusia, însă instituția a refuzat, afirmând că este ilegal să divulge asemenea informații.

Suspiciunile privind existența unor legături cu Rusia și-au pus amprenta asupra mandatului lui Donald Trump, doi dintre colaboratorii apropiați ai săi fiind deja inculpați în acest dosar care agită de doi ani mediul politico-mediatic american.

Pe de altă parte, cererea de informații formulată de parlamentarii americani a survenit într-un moment prost pentru compania germană, care face în prezent obiectul unei anchete penale pentru spălare de bani printr-una dintre filialele sale cu sediul într-un paradis fiscal.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău