Congresul Statelor Unite a retras acreditările corespondenților RT America

  • 30 Noiembrie 2017 11:26
Congresul Statelor Unite a retras acreditările corespondenților RT America

Corespondenților postului tv RT America le-au fost retrase acreditarile de catre Congresul SUA, a anunțat miercuri Craig Kaplan, șeful Comitetului Executiv al corespondenților de radio și televiziune din cadrul Congresului SUA, scrie paginaderusia.ro.

„Comitetul Executiv a votat în unanimitate, la 21 noiembrie, pentru anularea acreditarii corespondenților RT, – se arata într-o declarație emisa în acest sens… – Acest pas a fost facut din cauza faptului că filiala americană a companiei RT, firma T & R Productions este înregistrată ca agent străin în Statele Unite ale Americii“.

Kaplan a explicat: „Regulile în ceea ce priveste acreditarile de presă arata în mod clar că acestea nu poate fi acordate persoanelor care lucrează pentru un guvern străin sau agenții săi. După înregistrarea ca agent străin, așa cum prevede legislația SUA, RT America și-a pierdut dreptul la acreditare jurnalistică. Kaplan a cerut corespondenților RT să returneze toate legitimatiile permanente emise pentru acces în clădirea congresului.

Canalul RT America s-a înregistrat în calitate de agent strain în SUA pe 13 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău