Congresmenii au cerut acces la rapoartele întocmite de Comey despre Trump

  • 10 Iunie 2017 19:30
Congresmenii au cerut acces la rapoartele întocmite de Comey despre Trump

Liderii Comisiilor de Informații din Senat și Camera Reprezentanților au lansat vineri noaptea mai multe solicitări pentru a avea acces la rapoartele întocmite de James Comey în urma discuțiilor purtate cu președintele Trump, precum și la toate înregistrările făcute de angajații de la Casa Albă - inclusiv la înregistrările audio folosite anterior de miliardarul american pentru a-l amenința pe fostul director al FBI, scrie news.ro.

Republicanul Michael Conaway și democratul Adam Schiff au trimis o solicitare din partea Camerei Reprezentanților pentru a avea acces la copii ale rapoartelor întocmite de Comey. 

De asemenea, aceștia au trimis o solicitare separată către consilierul prezidențial Don McGahn pentru orice înregistrare realizată de Casa Albă cu privire la întâlnirile repetate dintre directorul demis al Biroului Federal de Investigații (FBI) și președindetele Statelor Unite.

Comisia de Informații a Senatului a trimis în schimb o solicitare pentru profesul Daniel Richman de la Columbia University, care a primit rapoartele întocmite de Comey pentru a le înainta jurnaliștilor de la New York Times.

Richman a confirmat în urmă cu două zile că el este vechiul prieten care a discutat despre rapoarte cu reprezentanții presei din Statele Unite.

”Vom vorbi luni despre această problemă”, a declarat o sursă din Senat. 

De asemenea, sursa a confirmat că Richman a păstrat legătura cu Comisia de Informații a Senatului prin intermediul procurorului special Robert Mueller, care se ocupă cu investigarea amestecării rușilor în alegerile prezidențiale și a presupuselor legături dintre asociații campaniei Trump și agenții Moscovei.

James Comey a depus în urmă cu două zile mărturie în Comisia de Informații, unde l-a acuzat în repetate rânduri și ”sub jurământ” pe președintele american că minte cu privire la întâlnirea de la Casa Albă.

De asemenea, directorul demis al agenției FBI a mărturisit că Donald Trump i-a cerut în privat să renunța la investigația care-l vizează pe fostul consilier pentru securitate națională, Michael Flynn.

Comey și-a exprimat speranța că există înregistrări ale acestor discuții la Casa Albă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău